Nie-len Silvestrovské jednohubky

Blíži sa k nám koniec roka 2018, a s ním oslava príchodu Nového, ďalšieho v poradí 2019. Ako každá oslava potrebuje občerstvenie pre hostí u nás sa nezaobíde bez našich najobľúbenejších slaných jednohubiek – očiek. Rada Vám predstavím dve varianty, ako ich robíme my. Možno Vás inšpirujem a zajtra budú kraľovať aj na Vašom Silvestrovskom stole. 

Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu 

množstvo môžeme prispôsobiť podľa toho, koľko očiek chceme pripraviť

1.Varianta klasika

  • rožky
  • smotanová nátierka 
  • horčica
  • klobáska alebo bratislavská klobása 
  • syr gouda
  • kyslé zavárané uhorky
  • zaváraná červená paprika kápia
  • špáradlá na napichovanie

2. Varianta cesnakové

  • rožky
  • malá tatárska omáčka
  • 2-3 strúčiky cesnaku – podľa toho aké cesnakové chceme, pretlačíme a zmiešame s tatárskou omáčkou.
  • klobáska alebo bratislavská klobása 
  • syr gouda
  • kyslé zavárané uhorky
  • zaváraná červená paprika kápia
  • špáradlá na napichovanie
Samotná príprava:

Príprava je už jednoduchá, rožky nakrájame na kolieska , klobásku nakrájať na tenšie kolieska, tak isto aj zavárané uhorky, syr na menšie kocky aj papriku na menšie kúsky. 

Náš postup – poradie je rožok, nátierka, horčica, klobáska, uhorka, syr a paprika. 

Takéto zloženie je naše TOP samozrejme si viete prispôsobiť všetky suroviny, zmeniť druh syra, dať olivu, poprípade dať čerstvú zeleninu. Každému podla jeho chuti. ♥

Tu nájdete aj moje ďalšie obľúbené slané chuťovky – Pizza slimáky 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.