Nie-len Silvestrovské jednohubky
Blíži sa k nám koniec roka 2018, a s ním oslava príchodu Nového, ďalšieho v poradí 2019. Ako každá oslava potrebuje občerstvenie pre hostí u nás sa nezaobíde bez našich najobľúbenejších slaných jednohubiek – očiek. Rada Vám predstavím dve varianty, ako ich robíme my. Možno Vás inšpirujem a zajtra budú kraľovať aj na Vašom Silvestrovskom stole.
Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu
množstvo môžeme prispôsobiť podľa toho, koľko očiek chceme pripraviť
1.Varianta klasika
- rožky
- smotanová nátierka
- horčica
- klobáska alebo bratislavská klobása
- syr gouda
- kyslé zavárané uhorky
- zaváraná červená paprika kápia
- špáradlá na napichovanie
2. Varianta cesnakové
- rožky
- malá tatárska omáčka
- 2-3 strúčiky cesnaku – podľa toho aké cesnakové chceme, pretlačíme a zmiešame s tatárskou omáčkou.
- klobáska alebo bratislavská klobása
- syr gouda
- kyslé zavárané uhorky
- zaváraná červená paprika kápia
- špáradlá na napichovanie
Samotná príprava:
Príprava je už jednoduchá, rožky nakrájame na kolieska , klobásku nakrájať na tenšie kolieska, tak isto aj zavárané uhorky, syr na menšie kocky aj papriku na menšie kúsky.
Náš postup – poradie je rožok, nátierka, horčica, klobáska, uhorka, syr a paprika.
Takéto zloženie je naše TOP samozrejme si viete prispôsobiť všetky suroviny, zmeniť druh syra, dať olivu, poprípade dať čerstvú zeleninu. Každému podla jeho chuti. ♥
Tu nájdete aj moje ďalšie obľúbené slané chuťovky – Pizza slimáky