Osviežujúci kalerábovo – brokolicový šalát

 Leto sa k nám priblížilo rýchlejšie, ako by sme možno čakali. K letu mi neodmyslitelne patria grilovačky, opekačky, či rôzne posedenia s priateľmi. Príjemnou zmenou je osviežujúci a pri tom na prípravu veľmi jednoduchý šalát.

Suroviny

  • 1ks brokolica
  • 2ks väčšie kaleráby
  • 1ks väčšia cibuľa
  • 1ks kyslá smotana cca 16%
  • 1-2PL tatárska omáčka
  • 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti – nemusí byť)
  • Soľ
  • Korenie

Postup prípravy

  • Dáme si variť vodu s trochou soli, keď nám voda vrie dáme do nej očistenú brokolicu na cca 5-10 minút obvariť. Po obvarení ju vyberieme a dáme schladiť do studenej vody
  • Pokiaľ sa nám pripravuje brokolica očistíme si a nakrájame na drobné kúsky cibulu, dáme ju do misky a zasolíme, aby nám zmäkla
  • Kareláb taktiež očistíme a nadrobno nakrájame, poprípade v mixéri posekáme na drobno a pridáme k zasolenej cibuli.
  • Kareláb si tiež zasolíme, ale solíme primerane, aby sme to so soľou neprehnali. Kareláb nám taktiež zmäkne.
  • Vychladnutú brokolicu si nasekáme nadrobno a pridáme k ostatným surovinám.
  • Všetko spolu riadne premiešame a pridáme pretlačený cesnak, kyslú smotanu a tatársku omáčku.
  • Opäť všetko dôkladne premiešame, aby sa nám chute prepojili odložíme cca na 1hodinku do chladničky.

A máme šalát hotový. Môžeme ho jesť samotný s pečivom, alebo s grilovaným mäskom, špekačkami ako prílohu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.