Fantastický zelerovo-ananásový šalát
Sladko-slaná kombinácia, niečo ako pizza hawaii. Milovaná aj nenávidená. Niečo podobné môžeme hovoriť aj o sladko-slanej kombinácii v šaláte. Minimálne to treba vyskúšať. Keď som tento šalát priniesla do práce zožal veľkú slávu. A to aj u osoby, ktorá kukuricu neľúbi už od detstva. Za mňa je tento šalátik výborný a treba ho vyskúšať pripraviť na nejakú tú oslavu, či grilovačku. Určite si pochutíte. A nejeden ochutnávač si bude prosiť aj recept.
Potrebujeme:
1 ks pohár sterilizovaného zeleru – nastrúhaný na slížiky
1ks plechovka sterilizovaného ananásu – cca 400g
1ks plechovka sterilizovanej kukurice – väčšia cca 400g
400g šunkovej salámy – šťavnatejšej
1ks kyslá smotana cca 250ml
1ks majolenka – majonéza cca 300g
1ks väčšia cibuľa
1ks väčšie jablko
soľ, mleté čierne korenie
Postup:
- Sterilizovaný zeler si precedíme cez sitko a jemne rukou vyžmýkame od prebytočného nálevu, následne si zeler nakrájame na menšie slížiky – tento krok môžeme aj preskočiť, je na Vás, aké slížiky v šaláte necháte.
- Šunku si dávam krájať na trošku hrubšie kolieska, ako klasicky na chlebík, cca 2mm. Následne si doma nakrájam už len slížiky, ktoré si poprípade ešte skrátim. cca ako vidíte na obrázku
- Nakrájame si cibuľu na menšie kúsky, ja osobne mám najradšej, keď je nakrájaná na drobné, jemné kúsky. Dáme do nádoby v ktorej budeme šalát zmiešavať a jemne ju nasolíme.
- Ananás precedíme tak isto cez sitko a následne si ho nakrájame na menšie kúsky
- Kukuricu si tiež precedíme cez sitko – nekrájame
- Jablko si ošúpeme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle
- Následne si všetky ingrediencie môžeme zmiešať v jednej miske. Ochutnávame a pridáveme soľ, mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti a uváženia.
Tento šalátik nieje vôbec náročný na prípravu, máme ho veľmi rýchlo hotový. Verím, že si ho obľúbite aj Vy a bude Vaším často pripravovaným obľúbeným šalátom na oslavách a grilovačkách.
DOBRÚ CHUŤ ♥