Príprava na Vianoce pečieme medovníčky
O pár dní tu máme najkrajšie sviatky roka Vianoce a neodmysliteľne k nim patrí aj pečenie Vianočného pečiva. Naše naj, čo musí byť každý jeden rok a nemôžem ich vynechať sú Vianočné medovníčky. Tento rok by som sa chcela do ich pečenia pustiť skôr, ako po iné roky – na poslednú chvíľu. Rada sa o recept na chutné medovníčky podelím aj s Vami. ♥
POTREBUJEME
- 500g hladkej múky
- 125g masla
- 190g práškového cukru
- 3 polievkové lyžice medu
- 2 celé vajcia
- 1 kávová lyžička škorice
- 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
- 2 kávové lyžičky perníkového korenia
POSTUP PRÍPRAVY
Suché suroviny múku, práškový cukor, škoricu, sódu bikarbónu a perníkové korenie si vysypeme do nádoby robota v ktorom si cesto vymiesime, ak nemiesime cesto robotom urobíme si z tejto zmesi kôpku na doske. Do stredu si vytvoríme dierku a do nej rozbijeme vajíčka.
Maslo si necháme roztopiť pridáme doň med a spolu ešte zohrejeme. Teplú zmes vlejeme k zvyšným surovinám a vymiesime si cesto.
Toto hotové cesto môžeme nechať odležať v chladničke pár hodín, poprípade do druhého dňa. Alebo môžeme cesto ihneď rozvaľkať a vykrajovať Vianočné motívy. Hviezdičky, srdiečka ….
Dáme na plech a pečieme pri cca 200°C cca 5-6 minút. Po vybratí medovníčkov z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Cukrová poleva na zdobenie medovníčkov
- 1 bielok
- 200-250g práškového cukru
- 1-2 čajové lyžičky precedenej citrónovej šťavy cez sitko
Postup
Bielok s preosiatym cukrom a citrónovou šťavou poriadne vyšľaháme. Dáme si na tom záležať, aby to bolo dostatočne dlho, aby bola poleva dobrá.
Aký je Váš obľúbený a osvedčený recept na Vianočné medovníčky? Budem rada, keď sa podelíte o ten svoj top recept. ♥