Blog,  Nezaradené

Príprava na Vianoce pečieme medovníčky

O pár dní tu máme najkrajšie sviatky roka Vianoce a neodmysliteľne k nim patrí aj pečenie Vianočného pečiva. Naše naj, čo musí byť každý jeden rok a nemôžem ich vynechať sú Vianočné medovníčky. Tento rok by som sa chcela do ich pečenia pustiť skôr, ako po iné roky – na poslednú chvíľu.  Rada sa o recept na chutné medovníčky podelím aj s Vami. ♥

POTREBUJEME 
  • 500g hladkej múky
  • 125g masla
  • 190g práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 celé vajcia 
  • 1 kávová lyžička škorice
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
  • 2 kávové lyžičky perníkového korenia 
POSTUP PRÍPRAVY

Suché suroviny múku, práškový cukor, škoricu, sódu bikarbónu a perníkové korenie si vysypeme do nádoby robota v ktorom si cesto vymiesime, ak nemiesime cesto robotom urobíme si z tejto zmesi kôpku na doske. Do stredu si vytvoríme dierku a do nej rozbijeme vajíčka.

Maslo si necháme roztopiť pridáme doň med a spolu ešte zohrejeme. Teplú zmes vlejeme k zvyšným surovinám a vymiesime si cesto.

Toto hotové cesto môžeme nechať odležať v chladničke pár hodín, poprípade do druhého dňa. Alebo môžeme cesto ihneď rozvaľkať a vykrajovať Vianočné motívy. Hviezdičky, srdiečka …. 

Dáme na plech a pečieme pri cca 200°C cca 5-6 minút. Po vybratí medovníčkov z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. 

Cukrová poleva na zdobenie medovníčkov
  • 1 bielok
  • 200-250g práškového cukru
  • 1-2 čajové lyžičky precedenej citrónovej šťavy cez sitko
Postup

Bielok s preosiatym cukrom a citrónovou šťavou poriadne vyšľaháme. Dáme si na tom záležať, aby to bolo dostatočne dlho, aby bola poleva dobrá. 

Aký je Váš obľúbený a osvedčený recept na Vianočné medovníčky? Budem rada, keď sa podelíte o ten svoj top recept. ♥

Pridaj komentár.